Почетак » Јела од поврћа » Пролећни уштипци (печени у рерни)

Пролећни уштипци (печени у рерни)

ustipci1 састојци:

2 средње тиквице око 400 гр
1 средња цвекла око 250 гр
пола празилука око 150 гр
3 шаргарепе око 200 гр
2 јајета
2 кашике брашна
3 кашике уља
30 гр сусама
мало свежег сецканог першуна
2 кашике песта од сремуша
бибер и со по укусу.

спремање:
ustipci6ustipci7

ustipci8ustipci
Тиквице изрендати и оставити пар сати посољене у цедиљки, да се добро оцеде у супротном уштипци буду много масни када и ако се прже. Остало поврће исецкати на трачице. Знам да је лакше рендање али никако не долази у обзир, јер смисао је да се осети крцкање свежег поврћа. Све сецкано стављати у једну чинију, оцедити рукама тиквице и додати их осталом и промешати. Следе састојци за везивање, јаја, брашно и на крају када се све лепо умеша иду додаци укуса, со и бибер, сусам, песто и першун. Уштипце од теста се прже, али одлучила сам се за дијеталну варијанту, печења у рерни. Уствари ја гледам све што могу да спремим у рерни здравије је и мање петљанције има.   У плех стављам папир за печење и хватам вршну кашику масе као меру једног уштипка стављам на папир и формирам је као пљескавицу каја је неправилног облика јер поврће штрчи на све стране. Пеку се са сваке стране по десетак минута. Од спремљене масе изађе 15-ак уштипака. Готови сјајно иду са преливом од мешавине јогурта, павлаке за кување и дижон сенфа, бибер и со по укусу. Пријатно!

Постави коментар