Почетак » Јела од меса » Печени кромпир са јунетином из супе

Печени кромпир са јунетином из супе

9
Идеју за рецепт сам видела овде. Ја сам додала још неких зачина и било је веома укусно и ново. Иначе сам први пут пекла месо из супе у рерни. Заиста нешто посебно и без пуно муке да се спреми.
8510
Састојци:
јунеће месо из супе (било шта, ребра, рибић, розбратна)
500 гр розе кромпира
2 веће шаргарепе
2 главице црног лука+ перца од младог лука од три струка
200 мл супе или воде
со и бибер
љута туцана паприка
уље
босиљак, оригано, першун и још неки зачин по жељи
123
Спремање:
Очистити лук у главици и исећи на ребарца и поређати у тепсију као први слој. Очишћену шаргарепу исећи на косе колутове и ређати као други ред поврћа. Ољуштити кромпир и исећи на траке или како је воља и поређати га преко шаргарепе као трећи ред. На кромпир побацати ситно сецкана перца младог лука. Залити водом или супом и посути зачинима. Покрити алуминијумском фолијом и пећи на 180 степени 45-60 минута. Када је поврће довољно омекшало склонити алу фолију и поређати од горе комаде меса. Пећи још 15 минута.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s