Почетак » Јела од меса » Чорбасти грашак

Чорбасти грашак

123
Састојци:
4 струка младог црног лука
50 мл уља
2 средње шаргарепе
500 гр грашка шећерца
300 гр меса по избору (углавном кувам са млевеном јунетином јер се брзо спрема када је у том облику али овог пута остало ми је нешто меса печеног на роштиљу па сам њега искористила)
1 средњи кромпир
2 кашике мирођије (све једно да ли је свежа или сува)
со и бибер
1 вршна кашика брашна
1 кашичица алеве слатке паприке
12356
Спремање:
Ја практикујем да све намирнице које су предвиђене за неко јело прво исецкам ако је потребно и спремим по посудама и тек онда крећем да кувам. Тако је и овог пута било, лук исећи на колутове, шаргарепу на коцкице као и кромпир и месо ако је у комаду. А редослед је следећи, прво се лук пржи на благој ватри уз додатак воде неколико минута док не омекша и постане стакласт затим додајем шаргарепу, која се такође динста пар минута. Треће по реду је месо, такође кратко га обрађујем уз додатак мало воде јер је већ печено и довољно је да се загреје и почне да пушта сок. И на крају стављам кромпир и грашак, додајем мирођију без соли и бибера (ако се посоли одмах, грашак неће да се скува никад, мислим хоће али требеће му два сата и дуже… као и пасуљ што се не соли на почетку спремања већ када се запржава) и залијем водом да огрезне. Кува се поклопљено на средњој ватри око 20 минута.
Размутити брашно, со и алеву паприку са мало воде и када је кувано јело (претходно се мало одвади и проба) залити запршком. Оставити који минут да се брашно скува. Биберити по укусу.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s