Почетак » Пецива и хлеб » Пењурлије

Пењурлије

16
21
Састојци:
оригинални рецепт са блога La cuisine creative
1 кг брашна
40 гр квасца
3 кашичице соли
250 мл млека
250 мл воде
50 мл уља
250 гр маргарина или масти
400 ситног сира
2 јајета
босиљак
348107111214
Спремање:
Помешати млеко и воду, загрејати и ту размутити квасац са кашиком шећера. Оставити да ради.
Спремити у ванглици брашно помешано са сољу и уље. Сипати надошли квасац и умесити средње меко тесто. Умешено тесто не треба да расте већ се одмах развуче у облик правоугаоника дим. 40х50 цм. Спремљени фил од мешавине сира и јаја и мало босиљка, премазати преко теста. Исећи по дужини три траке и урољати сваку тако да се добије три ролата од којег се сечењем на дужине од по 6 см, добију ролнице. Од сваког ролата изађе по осам комада. Укупно буде 24 ролнице. Сваку ролницу пре стављања у тепсију умакати са доња стране у истопљени и пре тога мало прохлађени маргарин. И тако док се све ролнице не потроше. Док сам умакала у маргарин тесто, цурило ми је мало фила јер је сир био воден. И тако да сам у остали маргарин где је било у траговима сира и јаја додала још мало отопљене масноће и све ролнице у тепсији на крају залила. Био је пун погодак. Док се пекло масноћа се скроз истопила и изгледало је као да се крчка у маграрину али на крају је тесто лепо упило све али без бриге, не буде премасно уопште. Пече се на 180 степени 40-45 минута, зависи од рерне.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s