Почетак » Пецива и хлеб » Царска погача

Царска погача

10parce313
Састојци:
1 кг меког брашна
20 гр свежег квасца
2 јајета
3 кашичице соли
1 кашика шећера
250 мл јогурта
250 мл воде
250 гр маргарина ( држати сат времена у замрзивачу, лакше се ренда)
100 мл уља
1 јаје за премазивање
бели и црни сусам за посипање
1

2

3

4

5

6

7
Спремање:
Јогурт и воду помешати и загрејати да буде млако, односно док не почне да се згрушава. Размутити квасац и шећер и оставити да надође.
У ванглу изручити брашно и со, промешати и додати јаја, уље и надошли квасац. Замести глатко тесто и када почне да се одваја од вангле истрести се радну површину и меси још пар минута како би се лепо утерао ваздух у тесто. Не треба да стоји тј да расте већ се одмах подели на 8 делова, сваки се премеси и обликује лоптица. Сваку лоптицу развући на пречник 20 цм, нарендати маргарин па покрити следећом. Једино се на последњу не ставља маргарин. Затим истањити тесто на дебљина малог прста и исећи као што је на слици, прво искројити траку око круга а затим и круг поделити на осам делова. Умотати кифле и сећи их на пола. Ређати у подмазану тепсију пречника 40 цм у круг широм страном пресечене кифле према ивици плеха. Од траке направити четири ружице и поређати их у круг у средини плеха. Док се греје рерна оставити погачу покривену фолијом да мало нарасте, сасвим је довољно времена. Јаје умутити и премазати тесто, посути сусамом. Пече се на 180 степени око 40 минута.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s