Почетак » Ситни колачи » Пралине пуњене кремом од лимуна

Пралине пуњене кремом од лимуна

DSC01090
Састојци:
100 гр чоколаде менаж
8 кашичица крема од лимуна

Спремање:
Истопити чоколаду лагано на пари. Количина је за калуп од осам поља за пралине. Премазати сваки облик по два пута, између је хлађење од по 2 минута у фрижидеру, не треба скроз да се стегне јер се онда други слој „лепи“ боље. Када се и други стегао (мало га дуже држати у фрижидеру, око 5 минута) и онда следи пуњење кремом. Ту мора да се води рачуна како се не би претерало мислим на то да фил не иде скроз до ивице, јер пралине затварамо још једним слојем чоколаде. Када су чоколадне бомбоне затворене и горњим слојем чоколаде иду на мало дуже хлађење, од 20-ак минута. Препоручљиво је да калуп буде силиконски, лакше је за вађење, мада и пластични не може да буде грешка, само техника вађења је другачија, наглим ударцем о сто преврнутим калупом. У супротном би се изломиле ако би сваку појединачно вадили, слој чоколаде је танак.

Пријатно!
DSC01172

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s