Почетак » Торте » Лажни колач од сира- домаћи Cheesecake

Лажни колач од сира- домаћи Cheesecake

cizk
Колач лење домаћице, је прва реченица моје тетке када је видела овај слаткиш.  А мене је било баш брига, искрено. Тетка немој да се љутиш. 😉 Заиста је тако, кад погледаш колико је једноставан да се направи и није далеко од истине. Али зато је права посластица, у којој стварно може да се ужива. Код нас у кући, да их не именујем , има подељених. Неки не воле кору од кекса него једу само бели део, али смо у већини ми који једемо све, тако да нема ништа да остане не дај Боже.  Све у свему ја га баш волим и са задовољством правим и једем.

Састојци:
300 гр млевене плазме
100 гр маргарина са укусом ваниле
50 мл било ког воћног сока
100 мл слатке павлаке
70 гр шећера у праху
250 гр милерама
500 гр мешавине бобичастог воћа
150 гр кристал шећера
2 желатина
DSC00803ciz4ciz5ciz6ciz7ciz9
Спремање:
Истопити маргарин и прелити преко кекса заједно са соком (можда ће требати мало више сока, све зависи који кекс користите) и заместити руком тесто. Требало би да је компактно. Обложити калуп пречника 25-26 цм прво фолијом ( ја сам је заборавила овог пута) како би се лакше одвојио од посуде колач, па онда изручити спремљену мешавину за тесто. Обложити и вертикалне делове калупа ( мере су за калуп са нижим ивицама, до 3 цм, види се на фотографијама). Оставити кору да се хлади док се спремају филови. Сипати у ванглу прво слатку павлаку и шећер у праху и умутити у чврсти шлаг. Затим додамо милерам и на најслабијој брзини миксером умутити у шлаг. Одмах се сипа на кору од кекса и остави опет на хлађење, мало дуже, како би се желе од воћа одмах стегнуо када се прелије преко белог фила.
Воће посути шећером и ставити да проври а у међувремену желатин спремити по упутству са кесице ( ја користим онај који прво набубри у хладној води па га онда додаш топлој маси). Када је воће проврило скинути са ватре и умешати желатин како би се раствориле грудвице. Никако не сме да се кува јер изгуби своје својство желирања. Он није што и густин, када се убаци нема никакве реакције већ се лаганим хлађењем добија изглед желеа (то је најдужи део у прављењу овог колача, хлађење скуваног воћа). Ја увек сипам прво воће и ставим на десетак минута у фрижидер, па затим по мало преливам течношћу како би се стезало, јер ако изручим све исцурило би.

Пријатно!
DSC00933ciz1

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s