Почетак » Јела од поврћа » Рижото од интегралног пиринча са поврћем

Рижото од интегралног пиринча са поврћем

Rizoto111

Састојци:
200 гр интегралног пиринча
2 шаргарепе
1 средњи празилук
400 гр шампињона
30 гр сусама
30 грама бундевиног семена
4-5 кашика уља
кашичица оригана и мало босиљка
со и бибер
Rizoto5rizoto6rizoto7rizoto9rizoto8
Спремање:
Празилук исећи на тање колутове и испржити на загрејаном али не врелом уљу, затим додати шаргарепу сецкану на коцкице. Динстати око 5 минута па додати пиринач. Он се пржи док не добије стакласти сјај односно док не покупи довољно масноће. Затим се убаце шампињони сечени не претерано ситно како би се фино осетили у јелу. Налити водом колико да огрезне све, јер интегрални пиринач се кува у односу са водом 1:2, мада зависи којег је квалитета, неки повуче и више воде касније. Свакако у току кувања мора да се проба. Кува се у поклопљеном тигању око 40 минута.
У сувом тигању препећи прво бундевино семе а онда додати и сусам, њему треба краће времена, док не почне да пуцкета е онда је готов, јер брзо може да пређе у фазу кад загорева. Када отприлике прође четрдесетак минута отколипи и нек вишак течности испариако је остало. Затим се кад је све кувано дода зрневље, благо промеша и спремно је за послужење.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s