Састојци:
100 гр чоколаде
2 кашике какаа
100 гр шећера
2 јајета
100 мл уља
150 мл млека
1 прашак за пециво
за фил:
100 гр чоколаде
2 кашике млека
250 гр путера собне температуре
Спремање:
Умутити цела јаја миксером, пенасто са шећером. Додати у јаја брашно са прашком за пециво и какаом, унутити жицом па када се изједначи улити уље, млеко и истопљену чоколаду. Масу лепо умутити да буде без грудвица од брашна и сипати у намашћене калупе за мафине или папирне корпице до 2/3 посуде. Пеку се 15 минута на 180 степени.
Путер најбоље оставити неколико сати на собној температура да фино омекша јер се касније лакше мути. Истопити чоколаду у млеку и оставити да се мало прохлади. Сјединити са пенасто умућеним путером. Од чоколаде мало ће се разводнити али ништа страшно што не може 15 минута у фрижидеру да поправи.
Охлађени фил ставити у кесу за украшавање и спиралним истискивањем правити купице.
Пријатно!
Ovi mafini su bas dobri. Trazeci recept za cokoladne mafine slucajno sam dosla do tvog bloga. Svidja mi se. Imas lepe recepte i dobra objasnjenja. Puno pozdrava i zelim ti uspeh u radu. Nale, Coolinarija
Хвала, Нале! Јако ми је драго када ме неко похвали ко је већ толико дуго присутан у „овим“ водама. Све нас је овде мање више довела љубав према храни и кувању. 🙂 И теби све најбоље желим. Поздрав.