Почетак » Ситни колачи » Пуњене суве кајсије

Пуњене суве кајсије

punjene kajsije2
састојци:
½ кг сувих кајсија
фил:
100 гр млевених ораха
100 гр кристал шећера
50 мл воде
глазура:
150 гр чоколаде
1 кашика млека
50 гр маргарина

спремање:
Кајсије прелити крокључалом водом и оставити их 45 минута да одстоје и лепо набубре.
Фил се спрема тако што се у шерпицу стави шећер и вода, ушпинује се у ређи сируп и додају ораси. Оставити пар минута да се охлади. Кајсије оцедити добро од воде и пунити их спремљеним филом од ораха. Напуњене кајсије једном страном умакати у чоколадну глазуру (отопи се маргарин у млеку и дода уситњена чоколада, све сједини у компактну масу) и одлагати на папир за печење, а затим и на хладно како би се лепо стегла чоколада.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s