Почетак » Ситни колачи » Кокос мињони (домаћи Bounty)

Кокос мињони (домаћи Bounty)

baunti

састојци:
250 гр кокоса
100 мл слатке павлаке
250 гр маргарина
300 гр шећера

глазура:
200 гр чоколаде
50 гр маргарина

спремање:
Отопити на тихој ватри слатку павлаку, шећер и маргарин. Спремити кокос и када маса проври прелити преко и умесити. Масу изручити у тепсију и изравнати површину, одложити на дуже хлађење. Поступак је исти као и код Кестен мињона са грилијашом, исецкати на жељени облик и вратити на хладно али у замрзивач, док се спрема глазура.
Отопити маргарин и додати изломљену чоколаду. Сваки мињон ставити на виљушку и изнад шерпице заливати чоколадом, одлагати на решетку или папир за печење да се оцеди вишак и глазура стегне. У случају да чоколада на површини није равна глазира се још једном. Стегнуту чоколаду украсити додатно млечном пскајући у танком млазу.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s