Почетак » Слаткиши » Пита од боровница и јабука

Пита од боровница и јабука

pita10

Састојци

тесто:
300 гр брашна,
2 јајета,
125 гр хладног путера или маргарина (дијамантов са мирисом ваниле),
прстохват соли,
може и 50 гр прах шећера ја углавном не стављам.

фил:
270-300 гр боровница,
3 средње рендане јабуке,
5 кашика шећера,
2 пудинга од ваниле.

глазура:
100 гр црне чоколаде,
50 гр маргарина,
2 кашике млека.

Спремање:
Одмерити брашно, додати му исецкани хладни маргарин или путер , јаја, соли и шећера по укусу. Тесто се брзо меси како не би постало лепљиво од топлоте руку. Грудву теста увити у пластичну фолију и оставити пола сата у замрзивач или на сат и по у фрижидер. Преко боровница усути шећер и њих оставити да одстоје неко време поготово ако су смрзнуте да пусте течност. Јабуке ољуштити, изрендати и додати боровницама. Пудинг се не раствара у води, већ се директно додаје воћу и меша са соковима.
Охлађено тесто развући у круг пречника 35 цм отприлике, јер ребрасти плех је 27 цм. Плех се не намашћује јер тесто је довољно масно, без бриге неће се залепити. Када је плех обложен тестом виљушком избоцкати дно што више може, како се печењем не би дигло и избацило фил напоље.
Спремљени фил улити на тесто и пећи питу 45 минута на 180 степени.

pitapita1pita3pita4pita5pita6

Отопити маргарин у млеку и додати изломљену чоколаду. Глазуру прелити преко топле пите. По неком правилу колач би требало да се сасвим охлади, прво на собној температури па онда и у фрижидеру, али код нас у кући има нестрпљивих, углавном мислим на себе, па све што се прави не може да издржи потребно хлађење и мора одмах да се проба, онако топло па били то и колачи. 

Пријатно!

 

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s