Почетак » Јела од поврћа » Пиринач са спанаћем и буковачама

Пиринач са спанаћем и буковачама

przenje najbolje

Састојци:

½ кг спанаћа,
200 гр пиринча,
100 гр крем сира или павлаке,
600 гр буковача,
2 шаргарепе,
један празилук средњи,
со и бибер.

Vrganjiprzenje

przenje1przenje2

przenje3

Празилук исецкати на колутове а шаргарепу на коцкице. Пропржити прво лук на уљу па онда кратко и шаргарепу, само да омекша благо. Дадати буковаче крупније сечене(без стабљика јер су сунђерасте и у спремању постану жилаве) и такође кратко пржити. У међувремену обарити пиринач на пола, остатак кувања се наставља у рерни у соковима осталих намирница. Спанаћ би требало обарити мало раније од свега осталог јер му треба времена да се оцеди. Још га додатно исцедити обема рукама и исећи на крупно. Када су намирнице кратко пропржене помешати све са спанаћем, пиринчом и сиром. Посолити и побиберити, може и још неки зачин по жељи, али ово је сасвим довољно да се добије богати укус. Изручити све у мало подмазану тепсију(ако вам је мало сира унутра може и од горе да се поспе качкаваљем) и пећи у рерни око 20 минута на 180 степени.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s