Почетак » Предјела » Крокети од старог хлеба

Крокети од старог хлеба

kroketi33

 

Састојци:
пола хлеба или три кифле,
150 мл млаке воде,
100 гр ситног сира (качкаваља),
150 гр шунке,
перца од 2 млада лука,
3 кисела краставчића,
2 јајета,
свежи сецкани першун, со и бибер,
100 гр презли,
уље за пржење.

Спремање:

Хлеб или кифле издробити и прелити водом, месити руком док не постане компактна гњецава маса. Краставчиће, шунку и перца младог лука ситно исецкати и додати маси од хлеба, као и сир, јаје и свежи першун. У случају да је маса мало ређа додати малко презли да упије вишак течности. Мера за један крокет је супена кашичица. Од ове мере изађе приближно 22 комада. Направљене „прстиће“ без ваљања у јаја и презле ставити у замрзивач на сат времена и тек када се стегну ваљати их у пох. Могу се одмах пржити, али ипак је много лепше када после панирања „длеже“ неко време у замрзивачу, корица буде крцкавија и мање масноће упију. Ја их правим када год имам старог хлеба и држим их у замрзивачу обично до прилике кад немамо ништа за вечеру или изненадних гостију, све једно је.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s