Почетак » Јела од меса » Јунећа ребра са поврћем и пиреом

Јунећа ребра са поврћем и пиреом

meso i prilog

Састојци:
600 гр јунећих ребара (ситнији комади),
6 шаргарепа,
1 већи црни лук,
со и бибер,

1 кг кромпира,
250 гр кукуруза шећерца,
50 мл павлаке за кување,
кашика маргарина,
бибер и со.

Спремање:
Пожељно је спремање у експрес лонцу, а свакако може и у обичној шерпи само што је кување много дуже, јер јунетини поготово на кости треба барем 3 и по часа кувања. Мало науљити лонац, иде ред поврћа ред меса и зачина и тако док се не потроши све. Налити пола литре воде, с тим што би онда требало да се проверава да не усахне и не загори јело. У експрес лонцу се кува око 45 минута од када „прошишти“.
Кромпир ситно исецкати и барити у сланој води док не омекша. Када је куван оцедити вишак воде и пасирати га са свим састојцима, без кукуруза, он иде на крају у готов пире. Кукуруз може да се бари али и не мора довољно га је само прелити врелом водом и процедити.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s