Почетак » Торте » Маркиза торта

Маркиза торта

markiza4

Гледала сам у стари бабин кувар како би се подсетила рецепта за ову торту, све надајући се да није са живим јајима, али без успеха, по том рецепту се ипак јаја не кувају. У сваком случају ја нисам ризиковала, тако да сам је направила са куваним целим јајима а уместо шама који иде на крају у фил ставила шлаг од слатке павлаке који се по мени одлично уклопио. По реакцијама видим да се свима допала, а и да није, исто им је…

Састојци:

10 јаја,
250 гр шећера у праху,
250 гр маргарина или путера,
500 мл слатке павлаке,
300 гр чоколаде за кување,
1 дц нес кафе са 3 кашике рума,
56 комада пишкота.

Спремање:

Пенасто умутити цела јаја са шећером у праху и скувати на пари или тихој ватри све једно је. У скувани фил додати изломљену чоколаду и сјединити. Оставитити да се хлади. У расхлађени фил умутити маргарин или путер и половину чвршће умућене слатке павлаке. Посуду у коју се слаже торта обложити пластичном фолијом, али препустити ивице да би имало чиме да се упакује на крају, како би се лакше извадила из посуде када се изручи на тацну.
Пишкоте умакати само са једне без шећера у мешавину кафе и рума и ређати из ивицу посуде ненатопљеном страном према споља. Сипати фил, изравнати и поређати од горе остатком пишкота. У случају да пишкоте које су слагане на странице посуде вире изнад фила, само се скрате и склоне. Торта најбље да преноћи у фрижидеру или да одстоји минимум 6 часова, како би се све лепо расхладило и учврстило. Ако је журба може и да иде у замрзивач. Украшавање је по жељи, преосталим шлагом од слатке павлаке и ренданом чоколадом.

markiza

Пријатно од Маре!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s