Почетак » Супе и чорбе » Крем чорба од сремуша

Крем чорба од сремуша

Corba od sremusa

Састојци:

састојци:
две везице сремуша (слободно може и више, сматрам да ће бити само интензивнији укус),
20 дц уља,
1 кашика брашна,
500 мл павлаке за кување,
300 мл млека и 250 мл воде,
со и бибер по укусу.

спремање:
Сремуш очистити и опрати, ставити га да се бари у кључалу воду 1-2 минута. Оцедити га и исецкати као спанаћ за сос, што ситније. На уљу пропржити брашно и додати исецкани сремуш, промешати и мало пржити тек да замирише, 30 секунди, налити павлаку за кување, млеко и воду. Ко користи суви зачин може га додати а ко не довољна је и со, а бибер свакако.

Пријатно!

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s